Energieverbruik en kosten van een whirlpool thuis

Aansluiting van de jacuzzi/whirlpool
De aansluiting is afhankelijk van de grootte en uitvoering van het door u gekozen bad. De kleine modellen kunt u aansluiten op het lichtnet (230 volt). Grotere baden gaan op krachtstroom of een meerfase aansluiting. Deze modellen verbruiken meer energie, er moet immers een grotere watermassa op temperatuur gehouden worden. 

Aansluiting elektriciteit
Voor uw veiligheid en ter voorkoming van enige overbelasting op uw elektriciteitsnet, dient u de jacuzzi altijd aan te sluiten op twee apart geaarde groepen voorzien van zekeringen van 16 of 20 Amp. of één groep van 25 Amp. Een jacuzzi kan op sommige momenten veel stroom vragen. Denk hierbij bijv. aan het gelijktijdig inschakelen van alle jets, de waterval, de ozonator, de airblower en de verwarming.

Het dient aanbeveling om de grotere jacuzzi's aan te sluiten op krachtstroom. De stroomkabel moet direct vanuit de meterkast lopen tot op de plaats waar de Spa komt te staan (plus 5 meter extra om de kabel aan één van de zijkanten naar binnen te voeren). Het dient aanbeveling om op een afstand van twee meter van de jacuzzi een waterdichte schakelaar te plaatsen zodat u te allen tijden de stroom naar de Spa kunt uitzetten.

Let op: in alle gevallen moet de stoomvoorziening voorzien zijn van een neutraal en een aarde met een aardlek van 0,03 (snelle aardlek), in sommige gemeentes (vooral in België) voldoet het stroomnet niet aan deze vereisten. Informeer bij uw stroomleverancier of de stroom voldoet aan de stroomvereisten voor uw jacuzzi.

Opmerking: Wees voorzichtig met stroom, neem geen enkel risico! Heeft u niet voldoende kennis van zaken, laat de elektriciteit dan installeren door een bevoegd elektricien bij u uit de buurt.

1 kW = nog geen 19 cent (Delta prijspeil 1 januari 2017, 3 jaar vast).
En met een dubbeltarief-meter is het zelfs goedkoper......