Veelgestelde vragen over AquaFinesse

Wat is AquaFinesse?

AquaFinesse is een volledig andere manier van wateronderhoud voor de hot tub en volledig alternatief in vergelijking tot chloor. AF zorgt voor schoon, helder en geurvrij water, alleen door een wekelijks voorgeschreven hoeveelheid aan het water toe te voegen. AquaFinesse zorgt ook voor zacht water in de hot tub door kalkopbouw aan verwarming, pompen en gladde wanden te voorkomen. Dit product maakt niet alleen uw leven gemakkelijker, het verlengt de levensduur van uw tub's onderdelen zoals het warmte element en pompen vergeleken met traditionele onderhouds middelen! Wij bevelen sterk aan, (zoals omscheven in de wet voor openbare whirlpools) dat eigenaren van hot tubs een minimum vrij chloor in het water aanhouden van 1.5ppm. Om hieraan te voldoen worden er chloor desinfectie tabletten bijgeleverd met een slow-release dispenser. Te gebruiken volgens bijgevoegde voorschriften. Het water zal binnenkort mooier zijn dan ooit. Zonder pH producten, vlokmiddelen of andere gebruikelijke producten!

Hoe wordt AquaFinesse geleverd?

AquaFinesse wordt geleverd in een gemakkelijke draagdoos. Alles wat u nodig heeft voor onderhoud van het hot tub water tot maximaal 6 maanden vindt u in de doos. The draagdoos bevat twee flessen gepatenteerd AquaFinesse oplossing, een maatbeker met schaalverdeling, reinigingstabletten, een slowrelease dispenser en instructies met veel gestelde vragen (FAQs).

Kan ik AquaFinesse in elke hottub gebuiken, ouder of nieuw?

AquaFinesse werkt fantastisch in elke tub, mits de tub een effectief werkend filtratiesysteem heeft met een verwijderbaar filter dat gereinigd kan worden en voldoende flow (stroming) door de filters voor minimaal 4 uur per dag.

Kan ik AquaFinesse gebruiken in een spa die al met chloor is onderhouden?

Als een tub gevuld werd met leidingwater kunt u zonder problemen overschakelen op AquaFinesse. Voor een tub die al langere tijd met chloor werd behandeld raden wij aan eerst 1/3 deel water uit de spa te halen en vervolgens bij te vullen met schoon leidingwater. Alvorens bij te vullen met een tuinslang deze ruim doorspoelen.

Hoe gebruik ik AquaFinesse?

Neem één fles uit de doos en raadpleeg het etiket voor de wekelijks toe te voegen hoeveelheid AquaFinesse. Goed schudden voor gebruik met de dop op de fles. Giet daarna de aangegeven hoeveelheid, afhankelijk van de inhoud liters van uw hottub, in de maatbeker en giet dit in het hot tub water. Zet de jets aan voor tenminste twee minuten zodat de oplossing zich kan mengen met het water. Als AquaFinesse in combinatie met een goed werkende ozonator wordt gebruikt heeft u in principe geen chemicaliën nodig voor het wateronderhoud, wel moet dan minimaal om de twee dagen het filter grondig worden gereinigd, ook tussen de lamellen. Wij bevelen daarom aan gebruik te maken van de slow-release dispenser met reinigingstablet volgens gebruiksaanwijzing boven het filter (in het mandje) te plaatsen. U voldoet hiermee aan de regels en wetgeving voor openbare whirlpools een vrij chloor in het water van 1.5ppm. Gebruik: plaats een AquaFinesse reingingstablet in de dispenser, draai het dekseltje erop en plaats de dispenser op het filter (in het rooster boven het filter). Vul de dispenser met water door deze onder te dompelen totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Zorg ervoor dat u de dispenser met tablet plaatst, voordat u de tub gebruikt.

Moet ik het water "shocken" voordat ik met AquaFinesse kan starten?

Nee, het is niet noodzakelijk het water te "shocken" voordat u met AquaFinesse begint. Er zijn situaties waarin wij een chloorshock adviseren. Bij nieuw tubs bijvoorbeeld, na het vullen voor de eerste keer, moet het water "geshockt" worden. Bij twijfel aan de kwaliteit van het water kan een "chloorshock" goed zijn voordat u start met AquaFinesse. WACHT NA HET "SCHOCKEN" 4-6 UUR voordat u met AquaFinesse begint.

Wat doen de reinigingstabletten?

Een kleine chloor tablet wordt gebruikt in combinatie met onze slow-release dispenser om alle bacteriën te oxyderen die in het filter worden opgevangen. De hoeveelheid chloor die in het water van de hot tub achterblijft is minimaal. Deze kleine dosis voorkomt onplezierige geur van het filter, terwijl uitdroging van de huid en beschadiging of verkleuring aan zwemkleding niet meer voorkomt zoals dit gebruikelijk is bij traditioneel onderhoud met chloor. NOTE: het is aan te bevelen dat hot tub eigenaren een minimum vrij chloor van 1.5ppm in het water houden.

Ik ben zojuist met AquaFinesse gestart en het water wordt troebel en vuil. Wat doe ik verkeerd?

U DOET NIETS VERKEERD! In feite is dit een teken dat AquaFinesse op de juiste wijze werkt. Het re-conditioneert uw hot tub water en reinigt de leidingen, pompen en verwarmingselement. Indien uw spa ouder is dan zes maanden, wordt door AquaFinesse oud opgebouwd vuil en kalkaanslag verwijderd en deze komen vrij in het water. Gedurende deze reinigingsperiode verzoeken wij u de filters minimaal twee maal per week schoon te maken. Dit helpt het water sneller te reinigen en het filter niet verzadigd wordt. Binnenkort zal het water weer helder en schoon zijn. Als de hot tub niet wordt gebruikt moeten ALLE kleppen van jets, lucht en watervallen geopend zijn zodat het water er door kan stromen. AquaFinesse kan ook dan haar werk blijven doen! GA NIET IN DE HOT TUB ALS U DE BODEM VAN DE HOT TUB NIET KUNT ZIEN.

Hoe vaak moet ik de filter(s) van de hot tub reinigen?

AquaFinesse werkt nauw samen met uw hot tub filter systeem om er voor te zorgen dat het water schoon blijft. De eerste twee weken is het raadzaam om de filters twee maal per week te reinigen. Na de gebruikelijke reinigingsperiode is eens per week voldoende. Gemakkelijk is hierbij als u twee sets filters heeft zodat deze wekelijks kunnen rouleren.

Wat is de beste manier om de filters te reinigen?

Voor wekelijkse reiniging: verwijder het filter uit het filterhuis. Spoel het filter met een krachtige straal van boven naar beneden uit met de tuinslag. Door een spuitstuk te monteren op de tuinslag kan dit met een krachtige straal. Elke maand kan het filter in een emmer heet water worden geplaatst. Voeg aan het water een filterreiniger toe. Nadat het filter enkele uren heeft staan weken kan men dit, voordat dit teruggeplaatst wordt, op boven beschreven wijze schoonspuiten met koud leidingwater. Het is aan te bevelen het filter eerst te drogen alvorens terug te plaatsen.

Hoe vaak moet ik AquaFinesse toevoegen aan het hot tub water?

Gebruik AquaFinesse eens per week zoals voorgeschreven. Neem bij voorkeur een vaste dag. NIET OVERDOSEREN. De reinigingstablet met vervangen worden nadat deze is opgelost, gemiddeld 7 tot 10 dagen. Zodra de reinigingstablet is opgelost moet een nieuwe worden geplaatst. Controleer dit regelmatig.

Wat gebeurd er als ik te veel AquaFinesse aan het water heb toegevoegd?

Als u teveel AquaFinesse aan het water heeft toegevoegd, kunt u 1/3 van het hot tub water verversen. Indien veel te veel werd toegevoegd moet de hot tub worden leeggemaakt, gereinigd met schoon water en weer opnieuw worden gevuld. Ook is aan te bevelen dat de filters dan grondig worden gereinigd. Let er dus altijd op niet over te doseren.

Hoe vaak moet ik het water van de spa volledig vervangen?

Watervervanging moet elk drie maanden plaatsvinden. Voor een goede kwaliteit van het water kunt u de AquaFinesse teststrip gebruiken. Deze geeft bij verkleuring aan dat de waterkwaliteit onvoldoende is en ververst moet worden. Een andere juiste benadering zou kunnen zijn dat u het water telkens ververst als u met een nieuwe verpakking AquaFinesse begint.

Is het veilig het water van de hot tub op het grasveld te laten lopen?

Ja, AquaFinesse is een millieuvriendelijk product en beschadigd uw gras niet en is daarom ook niet gevaarlijk voor uw huisdieren.

Kan ik geuren gebruiken in combinatie met AquaFinesse?

Ja, zolang de producten die u gebruikt geen olie bevatten.